Бюджетът за 2023 г. не решава нито един сериозен проблем

...
 
Бюджетът за 2023 г. не решава нито един сериозен проблем
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Приходите от свръхпечалбите в енергийните дружества ще влязат в централния бюджет

 

„ Бюджетът за 2023 година не взема решение нито един сериозен проблем в обществото. “ Това мнение изрази Теменужка Петкова от ГЕРБ в ефира на bTV.

Като положителен миг, тя означи, че плануваният недостиг е 3%, което е от главните условия за участие на България в Еврозоната, което за тях и ПП-ДБ е главен приоритет. Петкова даде обещание от ГЕРБ-СДС от близко да следят процедурата по бюджета за идната година. Те ще държат посредством него да се случат промени, които да доведат до развиване.

„ В името на стабилността на България направихме избрани взаимни отстъпки, преформатирахме някои от ограниченията. Сега всичко върви обикновено. В името на финансова непоклатимост и стабилността на България успяхме да реализираме компромис “, разяснява още някогашният министър на енергетиката.

„ Приходите от свръхпечалбите в енергийните сдружения ще влязат в централния бюджет през този на Министерство на енергетиката “, уточни още тя.

„ След диалози с сътрудниците от ПП-ДБ успяхме да достигнем до общо виждане и съглашение за този метод на заплащане на работните заплати да касае единствено компаниите с над 100 чиновници. Темата за ПОС терминалите в страната беше разисквана. Предприемат се съответните дейности. Предвижда се да няма банкови такси при тегленето на сумите във връзка с работната заплата. Това е добра мярка във връзка с хората. Идеята беше обща “, разяснява Петкова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР